Eroon hiirten asunnossa

Menetelmät päästä eroon hiiristä huoneisto

Älä ylläty, jos joudut ongelmana miten käsitellä hiirille kaupunkiasuntoa. Nämä "vuokralaiset" voi laskeutua jopa super-eliitti asumiseen.

Pieni, ketterä, näppärä - ne voivat tunkeutua pienin aukko viestinnän ja eristyksissä jopa mitään lattialle köyden hissikuilun tai vedeneristys suojeluun ulkoa paneelit. Usein hiirien omistajien kerrostalojen - nämä nisäkkäät kasvatetaan jätehuolto.

Täysin peruuttaa hiirillä on mahdollista vain soittamalla SES, mutta hyvin usein vuokralaisten pelkäävät turvautuvat palvelun - monet ihmiset ovat lemmikkieläimiä ja allergia historiasta. Kansalaisten polyvalenttien allergia perusteellisen syöpäläistenhävityslaitoksina huone on asumiskelvoton pitkään.

Onko luotettava tapa päästä eroon hiiristä asunnossasi?

hiiret tunkeutuminen tasainen

On tarpeen selvittää, mihin suuntaan tunkeutua asuntoon jyrsijät, ja sulje se.

 • tuuletus - lähellä ilmanvaihtokuilut hieno mesh;
 • jalkalistat - sementti kaikki halkeamia, vaikka ne vaikuttavat kelvoton huomiota;
 • tarkistaa turvallisesti eristetty viestintä;
 • onko halkeamia ikkunanpuitteet, jos ei ole jo asennettu muotoilu- ja talon paneeli.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä alla olevan tilan kylpy, kattaa parveke tai terassi, varasto. Jos parveke varastoidaan elintarvikehuolto talven, niitä on tarkasteltava myös - joskus hiiren pesä syötetään talo puutarha sato.

Läsnä tunkeutujat voisi päätellä niiden ulosteissa, pieni pellettien tai klustereita kalvaa tuotteita, kankaita tai paperia.

Vasta kun poistumistiet ja toissijaisen levinneisyys suljettu, voit miettiä, miten päästä eroon hiiristä asunnossa?

Antiikin menetelmä rottien. Useimmat "vanha lääke" jyrsijöitä vastaan ​​- niiden luontaisten vihollisten. Näyttämään hiiret pois asunnosta, voit saada kissan.

1

Tämä menetelmä ei sovi kaikille. Lemmikit tarvitsevat huolenpitoa ja huomiota, jos omistajat mene pois pitkään, hän kaipaisi. Eikä jokainen kissa haluaa kiinni hiiri - kissa ja saalistaja harvinainen kaupunkiympäristössä.

Ei pitäisi aloittaa ja kotitekoisia pöllö - tämä menetelmä on joskus myös neuvoa ihmisiä, jotka ovat asettuneet asunnossa hiiren. Linnut suhteessa jyrsijät on paljon luotettavampi kuin kissat ja auttaa keräämään hiiri sekä päästä eroon tuholaisten ikuisesti, mutta hoitaa niistä on varsin monimutkainen, ja yöllä uni on lähes mahdotonta.

Jos kissasi saattaa kestää "ajoissa", joiden pöllö eivät oppia - lintu on täysin sovittaa huoneeseen, ja vasta sitten se alkaa metsästää. Menetelmä, jossa eläimiä ei suositella henkilöille, jotka ovat allergisia kissan- tai höyhenet lintuja.

Hiirenloukku. Jotta kiinni harmaaseen asiakkaat voivat käyttää mousetraps.

He tulevat eri tyyppiä:

 • Tavallinen - tappaa hiiren, kun hän tarttui syöttiin;
 • inhimillinen - tehdä muodossa solujen;
 • hiiri liimaa.

Syöttinä juusto on parempi olla käyttämättä - huolimatta monet sananlaskuja, hiiret, juusto ei ole liian houkutteleva. Heille paljon miellyttävämpi tuoksu pekonia rasvaa tai voita, joka voidaan levittää leivälle.

Riittävästi luotettavaa ansa - puolen litran purkki ylösalaisin, jonka kaulan yhdellä kädellä tuo kolikon, huoltuneet. Pohjassa pankkien täytyy mustamaalata kerros öljyä. Hiiri joutuu pankki, nousee hänen takajalat nuolla syötti, ja tulee loukkuun.

Menetelmä, jossa purkki ja inhimillinen hiirenloukku paljon turvallisempia kuin tavanomaisella laitteella kiinni jyrsijöitä. He oppivat nopeasti tieteen soveltuu hyvin syötin että varsi ei vastaa.

Hiiri liima menetelmä ei sovi kaikille. Seeing pintaan tarttunut hiirten valittavasti piippaus päättää niiden tuhoamista kykenevät kaikki eivät.

On myös muistettava, että käyttämällä ansoja hiiret voidaan poistaa vain siinä tapauksessa, että pääsy jyrsijöille huoneisto on täysin suljettu.

Myrkkyä. Kemianteollisuus on käytettävissään riittävät myrkyllisten aineiden auttamaan jyrsijä.

Mutta kaupunkiasuntoa myrkkyjä käyttöä ei suositella.

 1. Jyrsijät kuolevat välittömästi. Tassut tai turkista, ne voivat liikkua hiukkasten myrkkyä elintarvike- tai asioita, joita ihmiset nauttivat;
 2. Menetelmä ei ole sopiva, jos talo on lemmikkejä tai pieniä lapsia;
 3. Hiiri, syömisen jälkeen myrkkyä, voi kuolla saavuttamattomissa sijainti ja siitä mädäntynyt haju pakenee vaikeampaa kuin jyrsijät.

Jos päätät käyttää keinoja myrkkyä, sinun täytyy muistaa kaikki paikat, jossa sitä käytettiin, ja huolellisesti käsitellä asunnon kun jyrsijät kuolevat.

Moderni menetelmä. On helppo päätellä jyrsijöitä suljetun tilan ultraäänen avulla. Nykyisin tällainen laite löytyy kaupassa taloustavarat tai kirjoittaa internetissä. Hankinnan jälkeen äänen siipipyörä ei edes tarvitse miettiä mahdollisia tapoja eristäminen levinneisyys harmaata "vieraita" - ja nämä kohdat, ja ne lähtevät talosta.

 • kalleus asennus;
 • ei sovi jos on muita lemmikkejä.

Harvoissa tapauksissa ultraääni reagoivat omistajat itse, ja tämä voi aiheuttaa vakavia ongelmia verenkiertoelimistön. Jos kytkemisen jälkeen alkaa päänsärky, tulee äkäinen lapsia, heillä on nenäverenvuotoa, ansa olisi sammutettu.

Perinteisiä reseptejä hiiristä asunnossa

Mitkä pelkäävät hiiri kaupunkiasuntoa? Äkillinen epätavallista hajua.

Asunnon pitkin sokkelit ja hyllyt tuotteita, joita voidaan sijoittaa:

 • tuoretta minttua lehdet;
 • sidetaitokset liotetaan hajusuola;
 • laurel;
 • chernokornya siemenet;
 • kuivattiin tansy;
 • kamomilla;
 • kulhot etikka- ydin.

Viimeisenä keinona ei suositella, jos on pieniä lapsia kotona. Mitä enemmän pelkää hiiren, se on tuhkaa.

Se voi myös täyttää paikat väitetty "hiiri" polkuja. Se aiheuttaa jyrsijöille vakavan allergisen reaktion.

Toinen melko julma kansallisen menetelmän - sinun täytyy laittaa helppokäyttöisessä paikassa kaksi allasta: jauhot, sekoita alabasteri, ja vedellä. Kun hiiren naedyatsya jauhot kipsi, he haluavat juoda. Kun jano sammutetaan, kipsi kovettuu mahassa ja aiheuttaa suoliston tukkeutumisen.

Samoja ongelmia jyrsijöillä aiheuttaa raastettu korkki, Refried pekonia. Hän kaatoi reikiä.

On paljon tehokkaita tapoja Jyrsijöiden vastaiset, todettu sopivaksi aina mahdollista. Missään tapauksessa ei pidä ottaa kantaa: "Pelkään hiiriä? Mieluummin ruokkia niitä, kesyjä, laitettu purkkiin ...". Läsnäolo harmaan jyrsijän asunnossa on erittäin vaarallinen. Niiden ulosteissa aiheuttaa allergisia reaktioita itse hiiri kuljettaa vaarallisia tauteja, kuten verenvuotokuumetta ja salmonelloosin. Hiiret pilata vaatteet ja asioita jyrsiä johdot, häiritä viestintää eristäminen.

Jos haluat ystävystyä perheen hiiriä, heidän edustajiensa olisi ostettu lemmikkieläinten varastossa. Harmaa hiiret vaaditaan vetäytymään tiloista. Tämä on välttämätöntä säilyttämisen terveyttä.

Miten päästä eroon hiiristä asunnossasi? Folk ja modernit mukavuudet

Jos huoneisto kasvatetaan hiiren, saat tietää siitä hyvin pian. On kuitenkin parempi tarkkailla ulkonäön jyrsijöiden alusta, kunhan ne eivät ole vielä ehtinyt kasvattaa ja aiheuttaa enemmän haittaa.

Mitä merkit viittaavat, että on aika etsiä tapa päästä eroon hiiristä asunnossasi?

 • kiiltävä tumma jätöksiä, joka muutaman päivän tulee harmaa sävy, siitä tulee kova ja kuiva;
 • Indoor on haju ummehtuneisuutta;
 • seinissä ja lattian on pieniä reikiä "zhevannymi9raquo; reunat, ei kaukana - paperisilppu;
 • yö kuullut jonkun raapimista jotain tai paloiksi.

Heti kun huomaat näitä oireita, ota välittömästi etsiä tapoja päästä eroon hiiristä asunnossa.

Perinteisesti ihmiset odottavat paljon karvainen lemmikki - kissoja. Saatat yllättyä, mutta ei niitä kaikkia on saalistaja. Lisäksi aikuisen eläimen, hän löysi itsensä tunne alueella, se ei välttämättä näytä mitään halua metsästää. Pikku pentu, koska se vie aikaa kasvaa ja oppia käsittelemään jyrsijöitä. Siksi tämä vaihtoehto ei ole enää välittömästi.

Hiirenloukku - tiedetään mies antiikin ajoista lähtien, ja varsin tehokas tapa päästä eroon hiiristä asunnossa. Kuitenkin, se ei voi kutsua miellyttävä. Suosituin ansoja ovat ne, jotka on valmistettu erityisestä alustan ja jouset. Syöttinä haiseva juusto käytetään useammin. Kuitenkin, vaikka tämä menetelmä on useita haittoja. Ensinnäkin, ei aina hiiri, on onnistunut ansa kuolee. Jos hän vain puristuksiin hännästä tai jalka, se alkaa nykiä paniikissa, ja ehkä alkaa kuumeisesti kiirehtivät ympäri taloa hiirenloukku. Plus, typerä hiiret ei voi kutsua eksplisiittisesti, ja siksi suuri riski, että ansaan he saavat ympäri.

Jos etsit päästä eroon hiiristä asunnossa avulla liiman, sinun pitäisi tietää, että verrattuna aikaisempiin menetelmiin, tämä on luotettavampi. Suuri hyöty, ansoja on, että se ei tapa eläimiä. Useimmat heistä ovat kiinnittyneet erityisopetusta, jossa kuvataan, miten vapauttaa hiiren. Kuitenkin tehdä melko vaikea, joten paras tapa ulos - eläinten lopettamiseksi. Joka tapauksessa, se on paljon inhimillisempi kuin heittää pois puoli-kuollut eläin roskakuiluun jossa hän kuoli muutenkin. Kuitenkin hänen kuolemansa toisessa tapauksessa on paljon enemmän tuskallista. On parasta hukkua hiiret erityisissä säiliöihin (ei kaivoissa ja jokiin, joissa ihmiset uivat!). Tällöin eläin on kiedottu, muuten se voi purra sinua.

Viimeinen ja paras tapa päästä eroon hiiristä talossa - käyttää myrkkyä. Tärkeintä - huolellisesti sijoitettu syötti, jotta myrkyllisistä aineista ei päästä ruokaa lemmikkejä tai lapsia. Toinen puute käytön myrkkyä - että jyrsijä kuolee paikan päällä, ja niin aika ajoin kotona tulee olemaan haju mätäneminen ja hajoaminen. Se pitää jopa viikon, kunnes eläimen ruumis hajoaa kokonaan.

Toinen folk korjata - tuhkaa. On tarpeen ripottele lattialle. Koska eläimet usein nuolemaan tassut, tunne jatkuvaa kipua pakottaa heidät vetäytymään kotiisi. Tämä on hyvin inhimillinen tapa, koska tuhka hiiren ja rotan ei kuole.

Elektroninen repeller hiiret - kätevä ja käytännöllinen tapa käsitellä jyrsijöitä, jotka eivät vaikuta perheen elämään. Tämä on - laite, joka säteilee ultraääntä, en kuule henkilön korvaan. Elektroninen Repeller rotilla ja hiirillä ei ole liian kallista, mutta tuholaiset lähteä kotiin hyvin nopeasti ja tuskin koskaan halua tulla takaisin.

Miten päästä eroon hiiristä asunnossa - vinkkejä

Ennen kuin voimme puhua siitä, miten päästä eroon hiiristä huoneistossa ikuisesti, muutama sana miksi käydä tässä taistelussa. Ensinnäkin lähes kaikki ihmiset ovat hiiriä tietyllä inhoa ​​osakkeita, ja monet naiset ovat niitä lainkaan, paniikki pelko. Toiseksi hiiret rakastavat jyrsiä kaikki mikä on saatavilla asunnossa: tapetit, huonekalut, lanka, vaatteita, ruokaa, jne. Mutta pahinta - kyky kuljettaa tappavia sairauksia ... Lisäksi leviää jokin infektio, hiiri itsessään ei kärsi siitä. Taistelevat pienet ja ärsyttävää jyrsijät tulee aloittaa niin pian kuin oli jälkiä niiden läsnäolo, sillä hiiret paritella nopeasti ja kuukauden tai kaksi voi selvitä jopa kaikkein resistant person päässä asunnosta.

Ennen etsivät paras tapa päästä eroon talon hiiriä, on välttämätöntä ymmärtää, miksi heitä tulemaan kotiisi. Vastoin mielestä jotkut ihmiset, hiiret elävät paitsi yksityiskoteihin ja mökkejä. Ja jopa ylemmissä kerroksissa kaupunkihuoneistot ne myös laskeutua ja voin hyvin. Mitkä ovat olosuhteet voima jyrsijät päästä talomme:

 • Lämmin ja viihtyisä ympäristö. Syksyllä puhkeamista kylmää ja kosteaa päivän kuluttua hiiret yrittävät lähteä epämiellyttävä kellarit ja löytää paikan pokomfortnee. Ne asettuvat sisäkatot alla Kipsilevyjen parvekkeilla ja lämmin alle LVI.
 • Läsnäolo ruokaa. Ruoka pöydälle tai pakattu muovipusseihin jyvät ovat erinomainen ruokaa jyrsijöille. He voivat saada jopa roikkuu keittiön kaappiin, joka sijaitsee 1,5 metrin korkeuteen.
 • Rikkoo hygieniasääntöjä. Tämä on yleisin syy hiirillä. Hajallaan kaikkialla jääneet, korppujauhoja on pöydät, tuolit ja lattialla, pitkä pysähtyminen roskat, roskat kertymistä huonetta, reikiä jalkalistat, likaa kylpyhuoneissa ja puute ilmanvaihtoritilöihin portaaleissa - kaikki tämä on paratiisi jyrsijöille!

Taistella hiirten talossa pitäisi aloittaa ylläpitoon puhtauden

Jos isäntä lattialle näet hiiren jätöksiä asunnossa on outoa hajua, ja yöllä kuulla kitistä ja kahinaa, se on tärkein merkkejä siitä, että se on aika miettiä, miten päästä eroon hiiristä ulos asunnosta.

Nykyaikaisia ​​torjumiseksi hiirten

Tämä on suosituin ja edullinen tapa niille, jotka etsivät mahdollisuutta päästä eroon hiiristä parvekkeella ja talossa. Tärkeintä on valita hyvä maustettu syötti. Jotkut ihmiset, nähtyään lapsuuden sarjakuva noin Tom ja Jerry, mieluummin laittaa hiirenloukku juustoa, mutta minun täytyy sanoa, että se ei ole paras syötti.

Viipaletta makkaraa, pekonia tai leivän toimia paljon tehokkaammin, voit myös käyttää maissi, auringonkukkaöljyä kaadetaan. Me Hiirenloukku on etunsa ja haittansa. Edut kuuluvat käyttömukavuus ja pieni koko ansa. Mutta on haittapuoli: ennen kuolemaa jyrsijän todella kärsii, ja tämä on epäinhimillistä. Lisäksi sama on vaihdettava joka kerta, kun syötti ja trap itse on suunniteltu vain kiinni hiiren.

Jotkut hiiret ovat niin fiksu, ja lopulta oppia välttämään tällaisia ​​ansoja

Joka haluaa oppia, miten päästä eroon hiiristä asunnossa ikuisesti, tappamatta eläin, voidaan käyttää menetelmää kiinni hiirten lasiastiaan. Tätä varten, lähempänä astian pohjasta liimattu joitakin hiiren hoitoon. purkki laitettiin sitten ylösalaisin ja toinen reuna potkuri kolikon reunasta. Kun hiiri haluaa päästä syötti, se häiritsee rakenne ja suljettu lasi ansaan. Caught eläin voidaan päästää luontoon pois asuinrakennuksissa.

Kotitekoinen hiirenloukku pankeilta

Kun ikä korkean teknologian, tutkijat yrittävät keksiä joitakin teknisiä muutoksia käsitellä kotitalouden tuholaisia. Äskettäin tällainen laite on keksitty. Tämä - ultraääni laite pelottaa pois hiiret ja rotat. Pieni laatikko muovi lähettää ultraääniaaltoja, jotka säteilevät huoneistoon ja johtaa pelotella jyrsijöitä. Nämä eläimet ovat lähteneet kotoa ja etsivät mukavan majoituksen. Jotkut tutkimukset osoittavat, että hiiret lopulta voinut tottua vaikutusten ultraääni ja sopeutua elämään huoneistoja vastaavat laitteet.

Vihje: kun pohdimme, miten päästä eroon hiiristä ultraääni huoneisto, ostaa ultraääni repeller katsovat, että sillä on kielteinen vaikutus joihinkin lemmikit: hamstereita, rottia, chinchillat, marsut).

Tehokkain ja nopea tapa päästä eroon hiiristä on erityisten myrkkyjä. Liikkeissä ja markkinoi yritykset tarjoavat asiakkailleen erittäin laajan valikoiman tällaisia ​​tuotteita. Ne ovat saatavilla eri muodoissa. Suspensiot, jauheet, rakeet, pelletit, nesteet, jne. Yleensä, viljavalmisteet käsiteltiin myrkkyä ja myydään myrkkyä tehokas hiirillä.

Myrkylliset lääkkeet asetettu litteänä nurkissa ja paikoissa, joissa jyrsijät ovat useimmiten näkyviin. Jos asut lasten ja lemmikkieläinten asunnossa, sinun pitäisi olla niin huolellisia myrkyt hiiriä, koska nämä aineet voivat levitä hiiren tassut ympäri asunnon. Tuolloin tuhoamisen hiirillä, se on parempi ottaa pois lapset kotona, koiran tai kissan.

Tärkeää: Jos kotikissa voi saalis hiiriä, käyttö myrkkyjen on antaa kaikille, koska eläin voi syödä hiirtä käyttäneiden myrkyllisiä syötti ja kuolevat.

Myynnissä on erityinen liimaa, jota käytetään hiirijahdissa. Se levitetään tasaiselle alustalle, kuten kartonki-. Hiiri, pääsemässä "Velcro", tiukasti kiinni ja menettää kyky liikkua. Tähän ansaan voi samanaikaisesti lyödä useita jyrsijöitä. Liimapaperi hiiriä ei tarvita, jos asunto asuu pieniä lapsia tai lemmikkieläimiä, jotka voivat myös tarttua hiirenloukku.

Mitä jos joku ei ole läheskään käynnistyi hiiren asunnossa, miten päästä eroon koko väestön samanaikaisesti? Jos voit taloudellisesti varaa palveluihin desinfiointiaineet, se on paras ratkaisu. Nämä asiantuntijat tekevät kahdenlaisia ​​desinfiointi: ehkäistä ja poistaa.

Folk korjaustoimenpiteitä hävittämisestä hiirten

Vastustajat Artificial ja kemiallisten talossa etsivät tapa päästä eroon hiiristä asunnon folk korjaustoimenpiteitä. On olemassa useita menetelmiä:

 • Kissat. Helpoin tapa - saada kissan tai kissa, joka voi saalis hiiriä. Jyrsijät ovat pelkää heitä, ajan myötä, hyvä kissa liikakalastuksen tai karkottaa kaikki tuholaisia.
 • Kasveja. Isoäidit ovat pitkään huomannut, jotkut yrtit ovat varovaisia ​​ja pidä hiiren, joten usein pietaryrttiin, minttu, koiruoho, kamomilla chernokoren ja karkottamista jyrsijöitä. Täytyy vain levittää kasvin rypäleterttuja nurkkia asunnon. Nämä yrtit ovat outoa hajua, joka ei kestä hiirtä.
 • Tuhkaa. Sen täytyy olla hienoksi jauhettua ja täyttää kaikki halkeamat, jonka väitetään tehty jyrsijät. Alkali koostumuksessa tuhkan syövyttää ihoa jalat hiirillä.
 • Pullossa. Sen pohja noudattaen hajuisia syötti ja sisäseinän pinta käsiteltiin auringonkukkaöljyä. Pullo asetetaan kaltevuus. Hiiri, tunne herkullinen tuoksu, kiivetä pulloon ja saada takaisin jo voi.
 • Kipsi ja jauhot. Meidän täytyy sekoittaa kulhoon 200 grammaa sokeria, 500 grammaa kipsiä ja 300 g vehnäjauhoja. Tämä seos kutsua jyrsijöitä. He ovat tyytyväisiä syödä aterian ja kuolevat, kuivana jauheena hiiren vatsassa kovettuu ja tukkii paksusuolen.

Hiiri ei edes ajattele näkyvän asunnossa, sinun täytyy ottaa kaikki ehkäisevät toimenpiteet:

 • Kaikki saatavilla talossa ilmanvaihdon portaalit asentaa metalliristikosta.
 • Tiivistä kaikki halkeamia lattiat, katot ja seinät. Kiinnitä erityistä huomiota paikkoihin ympäri lämmitysputket ja vesihuolto.
 • Pidä kaikki tuotteiden kuin paperin pakkauksessa.
 • Eternal roskat lattialle, murusia ja jääneet hiiriä houkutella, niin sinun tulisi säännöllisesti tehdä nihkeäpyyhintä. On suotavaa käyttää keinoja klooria.

Miten päästä eroon kirppuja omassa asunnossa?

Miten päästä eroon luteita kotona - yleiset säännöt, kansalliset ja kemikaalit

Miten päästä eroon hedelmäkärpästutkimus keittiössä

Jos me puhua erityisesti asunnon, sitten ylös kerron sinulle, miten napsauttamalla sitä tunkeutua. Tämä tuuletus. Ostin metalliverkosta pieniä reikiä ja ruuvataan kiinni pistorasiaan. Yöllä jo kuulleet hiirenä yrittää pureskella. Uusimmat asunnossa jo kiinni hiirenloukku ja nyt ongelma on ratkaistu.

Minulla on kahvila. Sisältävät catering ei ole niin helppoa kuin se saattaa vaikuttaa. Ennemmin tai myöhemmin, on ongelmia torakoiden tai hiirillä. Minun ongelmani oli hiirtä. Käynnistyi keittiössä eikä voinut sen kiinni - hän välttää ansaan ja myrkkyä keittiössä, en käyttänyt - iso riski. Etsimällä Internetistä jotain todella arvokas, ja määräsi Yastreb-tm verkkosivuilla ultraääni repellerin jyrsijöitä YASTREB400. Periaatteessa olisi tarpeeksi, ja 200, mutta päätin ottaa hieman enemmän, minne tahansa läheisyydessä 400 metrin, nämä tuholaisia ​​ei ollut. Hiiri oppilaitoksellani ei enää näy ja repellerin ja toimii. Runsaasti tilaa, hän ei ota.

Kuukausi kamppailee hiirellä, joka aloitti toimintansa 17. kerroksessa jätevedessä putkessa. Kokeiltu ja myrkkyä ja liimaa ansa. Mikään ei auta. Monster jonkinlaista, eikä mysh.Otravu syö, liimaa ei kiinni hiirenloukku syö syötti ja eivät kuulu. Mitä tehdä?

Olemme tällä hetkellä myös ultraääni- repellerin otettiin, meillä on lapsi ja myrkkyjä ovat päättäneet olla ottaa riskiä, ​​ja ultraääntä ei voi kuulla, ja ei tuo haittaa. Ja tärkeintä hiiristä todella auttoi.

1

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

57 − = 54