elinkaaren Lycopsida

Osasto lycopsids. Sykli kehitys esimerkiksi Katinlieko

Käyttäen esimerkkinä Katinlieko - Katinlieko katsomme morfologia ja elinkaaren sammalta.

ulkoinen rakenne sporophyte Lycopodium. Monivuotinen yrtti hiipivästä varret kaksiluokkaisia ​​haarautuvan apikaalisella osa. Tulemasta versot nostetaan vihreä rinnastaminen, joista osa on keskellä kesää luo hedelmällisen tähkylöiden. Spiraalimaisesti järjestetty varsi pieni naskali-muotoinen lehdet. Tulemasta varsi poiketa ohut numeerisesti pieni versojuuria.

Anatomisesti varsi on järjestetty hyvin alkeellinen: yksikerroksinen ulkopuolella orvaskeden, niin ensisijainen aivokuori kanssa Endodermi, sitten - pericycle ja keskellä samankeskinen verisuonten nippu, jossa nauhamainen osat sijaitsevat ksyleemin, phloem ja sen ympärillä. Cambium että säde ei ole läsnä, jolloin varsi on kykenemätön toissijainen kasvun. On samanlainen rakenne ja satunnaista juuret Lycopodium.

Sporiferous spikelet on modifioitu lento, jossa suoritetaan Sporulaation. Lehdet olivat menettäneet toiminta fotosynteesin ja ovat vastuussa vain muodostumista itiöitä, joten niitä kutsutaan sporophylls (sporolistiki). Sporophylls lykopodium käsittää ylä- puolella alaosaan yhden munuaisen muotoinen itiöpesäkkeen. Itiöpesäkkeen on muodostettu yhdestä tai useammasta, joka kykenee jako orvaskeden solujen. Jakamisen jälkeen solujen (mitoosi) tulee soikea kiinteä (tubercle pullistuma), joka koostuu koulutuksen kudoksen soluissa. Jonkin ajan kuluttua, solujen erilaistumista: perifeerinen - erikoistuneet monisoluisista tulevaisuudessa itiöpesäkkeen seinän, ja sisäinen - muunnetaan itiöllisten kudokseen. Solut kudoksen on kooltaan suurempi, jossa on paksu ja suuri keskeinen sisältö. Tulevaisuudessa, ne jaetaan meioosin ja haploidi itiöitä on muodostettu - solujen suvuton lisääntyminen. Itiöt kypsyvät sporangioita seinä paljasti poikittainen halkeama, ja itiöt kaadetaan maahan. Vesivirrat riita kulkeutuvat halkeamia tai lovia maaperään ja itää siinä.

Kun itävyys kuori itiöitä - exine rikki, ja sisältö itiöiden mitoosia jaettu toistuvasti, ja tuloksena on ryhmä parenkyymikudokseen solujen - tämä on ensimmäinen vaihe, jossa muodostetaan gametofyytin (prothallia). Pian hän muodostettu ritsoideja, jonka läpi tunkeutuvat soluihin maaperän sieni rihmastoa. Muodostuminen gametofyytti on hyvin hidas, ja ainoastaan ​​12-15 vuoden käyttöiän näyttävät sukupuolielimiä, ja hän elää jopa 20 vuotta. Käynyttä gametofyytin (zarostok) pienet koot (2-5 mm halkaisijaltaan), napiform lomakkeet väritön vegetatiivinen elimet ei ole eikä voi syödä omia. Ulkopuolella zarostok pukeutunut iho, minkä jälkeen 3-5 kerrosta sisältävien solujen sienihyyfin kerros lisäksi pystysuunnassa pitkänomainen soluja, ja lopuksi, peruskudoksen, osa, joka sisältää tärkkelystä soluja. Jos solut muodostuvat prothallia kaipaa sieni, gametofyytti kuolla varhaisessa kehitysvaiheessa.

Yläpinnalle gametofyytti muodostettu antheridia ja archegonia. Antheridia upotetaan kokonaan prothallia kudoksessa. He kehittävät lukuisia biflagellate spermaa. Archegonium vatsa upotettiin zarostok, mutta ne kohoavat kaulan pinnallaan. Vatsan archegonium kehittää muna. Kypsä archegonium avattiin yläosassa ja sisällä siittiöiden lävistävät, joista yksi sulautuu muna. Tämä prosessi on mahdollista, kuten sammalten, vain jos tippua-neste vettä. Tuloksena oleva tsygootti jaetaan mitoosia tulevaisuudessa, solujen lukumäärä lisääntyy vähitellen tulee eriyttäminen kasvullisen elinten uusia nuoria sporophyte. On jälleen todettava, että vuodesta itävistä itiöistä sporophyte ennen lapsen pidetään 15-18 vuosi. Koska hidas kehittyminen gametofyytti klubin sammalet ovat hyvin pieniä, ja siksi ne kuuluvat suojan.

studopedia.org - Studopediya.Org - 2014-2018 vuosi. (0,004 s).

Ominaisuudet Club sammalten

kiltti moss (Lycopodium) Se on noin 200 lajia, jaettu kaikilla mantereilla, noin 10 lajia on kotoisin Venäjältä. Yleisin Katinlieko, joka kasvaa havumetsien.

Lycopodium hiipivä versoja, peitetty spiraalimaisesti järjestetty pieniä lehtiä, joissa on yksi suoneen. Alaspäin varren maaperän versojuuria ulottuvat ylöspäin - nouseva haarojen (kuvio 86.).

1

Sisäinen (anatominen) rakenne

Anatominen rakenne varren Lycopodium enemmän alkeellinen. Ulkopuolella hän pitää iho, on tehokkaampi sisällä kuorta, joka koostuu parien ja mekaaninen kudoksissa. Keskeinen osa varren ottaa samankeskinen verisuonten nippu. Cambium että säde ei ole, joten varsi on kykenemätön toissijainen paksuuntuminen.

Loppukesällä sivusuunnassa versot lykopodium itiöitä yleensä muodostunut kahdesta tähkylöiden. Kukin piikki akseli ja muodostuu pieniä lehtiä, kutsutaan sporophylls. Yläpuolen kunkin kehittää sporophylls itiöpesäkkeen, jolloin sama pieni itiöt jälkeen muodostunut meioosissa itiöllisten kudosta. Jälkeen ihottuma itiöt itävät jälkeen 3-8 vuotta biseksuaali prothallia - gametophytes. Zarostok hyvin pieni (2-3 cm halkaisijaltaan), vailla klorofylli ja kehittää maaperässä vasta kuluttua symbioosissa sienen kanssa. Kautta 6-15 vuotta se muodosti antheridia ja archegonium. Hedelmöitys tapahtuu veden läsnä ollessa. Tsygootti ilman lepoaikaa tuotetaan ja kasvaa alkio kehittyy aikuinen kasvi - sporophyte. Materiaali Sivustolta http://doklad-referat.ru

Siten, että sykli vaihtoehtoisen sammal gametofyytin ja sporophyte vaihe. Se hallitsee elinajanodotteessa ja monimutkaisuus sporophyte rakenteen.

Moss itiöitä käytetään metallurgisen teollisuuden valu osia, sekä niiden käyttöä lääketieteessä kuin vauvantalkki.

Vielä yksi askel

Täytä turvatarkastuksessa päästä znanija.com

Miksi minun täytyy suorittaa CAPTCHA?

Suoritettuaan CAPTCHA osoittautuu olet ihminen ja antaa sinulle tilapäisen pääsyn verkko-omaisuuteen.

Miten voin estää tämän tulevaisuudessa?

Jos olet henkilökohtainen yhteys, kuten kotona, voit käyttää anti-virus scan laitteen varmista, että se ei ole haittaohjelmaa.

Jos olet toimiston tai jaetussa verkossa, voit kysyä verkon ylläpitäjä, kartoittaa verkossa etsivät väärin tai tartunnan laitteita.

CloudFlare Ray ID: 3e0f6661449c64f3 • IP: 5.189.134.229 • Suorituskyky & turvallisuuden CloudFlare

1

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 11 = 16