elinkaaren lykopodium

Vielä yksi askel

Täytä turvatarkastuksessa päästä znanija.com

Miksi minun täytyy suorittaa CAPTCHA?

Suoritettuaan CAPTCHA osoittautuu olet ihminen ja antaa sinulle tilapäisen pääsyn verkko-omaisuuteen.

Miten voin estää tämän tulevaisuudessa?

Jos olet henkilökohtainen yhteys, kuten kotona, voit käyttää anti-virus scan laitteen varmista, että se ei ole haittaohjelmaa.

Jos olet toimiston tai jaetussa verkossa, voit kysyä verkon ylläpitäjä, kartoittaa verkossa etsivät väärin tai tartunnan laitteita.

CloudFlare Ray ID: 3e09e266b15396b2 • IP: 5.189.134.229 • Suorituskyky & turvallisuuden CloudFlare

Osasto lycopsids. Rakenteen ja elinkaaren Esimerkki Katinlieko

Niistä suurempi Spore kasvit - on vanhin ryhmä. Moderni edustajat -Niiden noin 1000 lajia monivuotisten nurmikasveja, usein ikivihreä. Versot ovat peitetty spiraalimaisesti järjestetty lehtiä pieni - mikrofillami. Tyypillisesti sillä Lycopsida myös forked aluevaltaus versoja. Maanalaisia ​​osia näistä kasveista ovat tavallisesti rhizome kanssa versojuuria ja modifioitu lehdet. Joissakin lajien maanalaisista osista versoja muodostavat eräänlaisen kokonaisuus ruuvimaisesti sijoitettu juuret ja kutsutaan Rhizophora (Kreikan rhiza -. Viitteenä ja phoros - kantaja) tai kornenostsem.

Lisia, itiöitä sisältäviä lehtiä (sporophylls) Lycopsida muoto, koko ja väri voi olla samanlainen vegetatiivisiin lehdet (trofofilly) tai jonkin verran erilainen kuin ne. Vuorottelevat steriilillä lehdet sporophylls muodostavat yli varren hedelmällisen vyöhyke tai kerätään päissä oksat kompakti muodostumista - strobila. Jotkut fossiileja Lycopsida sporophylls istuu varsi sekoittaa vegetatiivisen lehdet eivät muodosta mitään itiöitä muodostava vyöhykkeitä tai strobili.

Lycopsids voi olla tasapainossa ja heterosporous. Itiöt kehittyä sporangioita kerätty tähkylöiden. Itiöt jälkeen kypsymisen putoavat maahan ja itävät gametofyytin (zarostok).

Moss gametofyytin - monivuotinen kasvi muodossa kuin klorofylli kyhmy kanssa ritsoideja. Zarostok biseksuaali, syvällä hänen kankaalla ja muodostivat archegonium antheridia. Hedelmöitys tapahtuu veden läsnä ollessa. Hedelmöityksen jälkeen munasolun kehittyvän alkion kasvaa monivuotinen ikivihreä - sporophyte Siten ne kehittävät maanalaisessa tai osittain maanalaiset olosuhteet ja syöttää suureksi osaksi tai yksinomaan muodostamalla union maaperän sieniä. Prothallia heterosporous Lycopsida (tämä sisältää kaikki jäsenet luokan polushnikovyh) kehittyvät yleensä muutaman viikon kuluessa. Heillä ei yleensä ole klorofylli ja elävät sisältämiä ravinteita riita. Siksi ne ovat hyvin pieniä, vaikka kypsä muoto vain hieman työntyä kuoreen riitoja.

Tuotekehityksen hallitsee sammalta sporophyte. Meioosi esiintyy sporangioita muodostumista itiöitä. Hedelmöittynyt munasolu alkaen Lycopsida välittömästi, sortumatta lepotilasta, kehittymässä uusi sukupolvi asexual kasvi - sporophyte

Maassamme kasvaa 14 lajia sammalta. Yleisin Katinlieko on ikivihreä monivuotinen yrtti hiipivästä varret. Se kasvaa kuivissa, kirkkaat alueet kuusi- ja mäntymetsät.

1

On varsi muodostuu lukuisista nouseva oksat jopa 20 cm. Versot tiheään peitetty subulate lehtiä. Strobila kanssa skitsontteja istua vehreällä varsi keskuudessa 1-3. Munuaisen itiöpesäkkeet sisältävät suuren määrän pieniä itiöitä keltainen.

Hajautettu Katinlieko havumetsissä on huono maaperä.

sukupolvenvuorottelu elinkaaren Lycopodium. 1 - aikuinen kasvi itiöitä laakeri tähkylöiden; 2 - sporophylls; 3 - itiöpesäkettä; 4 - riidat; 5 - gametofyytin; 6 - antheridium; 7 - sperma; 8 - archegonium; 9 - muna; 10 - tsygootti; 11 - alkio.

Tiedetään, että joidenkin lajien Lycopodium sisältävät voimakkaan lamauttava myrkky, mutta nämä kasvit käytetään kansanlääkinnässä, eläinlääketieteen, sekä lähde vihreä, sininen ja keltainen väri. Niiden käyttöön hoidettaessa tabagism, alkoholismi, silmäsairauksia. On vain tarpeen muistaa, että huolimaton käyttö näiden kasvien Itselääkitys voi johtaa jopa kuolemaan lopputulokseen henkilölle. Itiöt Joidenkin lajien sammalta on runsaasti rasvaöljyt ja aikaisemmin käytetyt pyrotekniikkaa (räjähteiden valmistamiseen ja valoefektejä). Nyt käytetään muotoinen reunus (kosketuksessa nestemäisen metallin itiöt kattaa muotin pintaan, ja soihtujärjestelmän muodostettu vaikuttaa osaltaan saada sileä pinta komponentti). Itiöt ja käytetään lääketieteessä jauheena (lykopodium) pölyämistä.

Tällä planeetallamme on edustajia kaksi luokkaa osaston Lycopsida - LYCOPODIACEAE ja polushnikovyh tai Shilnikova.

Kaikenlaisia ​​sammalta suojataan ikivanha, uhanalaisten kasvien.

Sykli kehittäminen kasvien Lycopsida esimerkiksi Katinlieko;

sporophyte Katinlieko - monivuotinen ikivihreä kasvi, joka vallitsee kehityksen aikana. Sen koostumus on creeping dichotomously haaroittunut varsi, peitetty spiraalimaisesti järjestetty pienet lehdet ovat lance-lineaarinen (mikrofillami) Ja kiinnitetty maaperään haarautunut dikotomista juuret. Varren ampuu apikaalipää munuaiset tai Sporiferous tähkylöiden (strobila). Sporiferous tähkylöiden pitkillä Jalat koostuvat akseli, joka järjestetään spiraalimaisesti hedelmällinen lehtiä (sporophylls) Kun sporangioita ylemmän (selkä) puolella. Jälkeen vähentämällä (meioottiseen) jakamalla diploidisissa äidin haploidinen solut muodostivat riidat. Itiöt on peitetty kaksinkertaisen verhottu (endo- ja exospores) ja sisältää jopa 50% öljyä. Kypsymisen jälkeen ja hajottamaan itiöt itävät suotuisissa olosuhteissa. Gametofyytin kehitys (prothallia) Itiöistä tapahtuu hitaasti 12-20 vuotta. se muodostaa ritsoideja, joka on kiinnitetty maaperään ja imee vettä, ja myös tulee symbioosi sieni rihmasto, joka lehmä sijaitsee sen osia. Zarostok kasvaa maaperässä ilman pääsyä valoa, joten se ei kloroplastit, mutta jos se tulee pintaan, ne on muodostettu. gametofyytin bi- ja muistuttaa sipuli, myöhemmin kasvaa jopa 2-3 cm halkaisijaltaan, ja on lautanen muoto. antheridia ja archegonium sijoitettu vierekkäin ylemmällä puolella ja upotetaan parenkyymikudokseen. Antheridia soikea archegonium - kolboobraznye. Ventraalinen osa sisältää archegonia muna ja vatsan putkimainen soluja kohdunkaulan - kohdunkaulan putkimainen soluja. liikkua sperma jossa antheridium archegonia muniin tarvitsevat vettä. Archegonium lämmittää kaula, liikkuvat siittiöiden vatsan archegonium jossa fuusioitunut munasolu muodostamiseksi tsygootti - ensimmäinen diploidisolupopu- sporophyte. alkio - nuoret sporophyte, gametofyytin kehittyy hitaasti prosessissa ja saada tarvittavat ravintoaineet. Kun alkio juuret kasvavat maaperässä se irtoaa gametofyytin ja kasvaa aikuiseksi kasvi. Kun kypsymisellä archegonia siitä gametofyytin niihin voivat muodostaa ja kasvattaa useita eri-ikäisiä sporophytes samanaikaisesti.

Kuva Kaavio 36. lykopodium elinkaaren nuijamaisia

Kuva 37. elinkaari Katinlieko

saniaiset - laitos suurempi itiöitä kasveja, joka yhdistää noin 11 000 lajia. Saniaiset kasvit on tunnusomaista rakenne kehon kornepobegovym sporophytes ja gametophytes thalloid rakenteen elin. Jäljentää asexually - itiöt ja kasvullisesti - varret (juurakot).

1

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

50 − 47 =