Neste lasi sooda

Mikä olisikaan parempi vesilasi natriumin tai kaliumin, ja miksi?

On vaikea vastata kysymykseen, ei ole selvää, millä tavoin, tai mikä on parempi?

Molemmat Sävytyksen nestettä käytetään esimerkiksi vedenpitäväksi.

Itse kalium natrium vesilasi on kalliimpaa, joten hinnan paremmin sooda, se on yksinkertaisesti halvempaa.

Jos täytyy käyttää vesilasin aggressiivisessa ympäristössä, happoa, kosteutta ja niin edelleen, se on parasta käyttää kaliumvesilasia, se on stabiili näissä olosuhteissa, sekä koko potaskan neste lasi ei muodosta valkeahko läiskät pinnalla, toisin kuin natrium.

Kaliumvesilasi käytetään useimmiten ulkoisia viimeistelytyöt, kalium lasi on kuten kiinteistöjen "anti-blikost9quot, eli pinnalla lasin ei häikäisyä, toisin kuin natrium.

Kalium neste lasi täydellinen sideaine, joten sitä käytetään usein valmistamiseksi maali seoksia.

Mutta esimerkiksi kovuuden antamiseksi perusta, käyttävät yhä enemmän natrium- vesilasia.

1

Erottamiseksi öljyn ja veden käyttäen samaa natriumvesilasia (tämä on öljy).

Tuotannon eri puhdistus- ja pesuaineita käyttäen natrium- vesilasia.

Kuten voidaan nähdä kaksi lähes identtistä tuotetta erilaisia ​​sovelluksia, niin sanoa, että on parempi kuin toinen ei ole tarpeen, että samassa menetelmässä käytetään kaliumvesilasia muissa natrium, ja nämä menetelmät ovat täysin erilaisia.

Kaliumvesilasia rakentamiseen - viimeistely toimii paljon paremmin kuin natriumvesilasia, koska se on kaikkein kestää syövyttäviä ulkoisen ympäristön vaikutuksille. Kun käytetään enemmän esteettinen, koska muodot ominainen valkoisia raitoja ja täpliä pinnalla, toisin kuin natrium. On totta, että vähittäismyyntihinta potaskan vesilasin usein merkittävästi suurempi kuin natriumia.

Nämä molemmat neste lasi (natrium tai kalium) on vesitiivis ominaisuus. Ero koostumuksessa. Sooda lasi liuos ovat natriumsilikaatit ja kalium koostumuksessa - kaliumsilikaatit. Kalium lasi on kalliimpaa. Tämä on perusteltua, koska se on lasia paremmassa vaativissa olosuhteissa. Niitä pääasiassa vedenpitäväksi. Sooda lasi lisää lausutaan supistava ominaisuuksia.

Natrium- vesilasia

Vedeneristys rakentamiseen ja ylläpitoon puutarhaan henkilökohtaisella maatilalla näennäisesti ole mitään yhteistä. . Mutta ei! Käyttää ja ei, ja on nestemäinen natrium lasi. Tämä esimerkki on mitä? Kyllä, juuri kuulu tämän rakennuksen materiaali on varsin laaja ja odottamaton.

Itsessään natronlasi - natriumsilikaatti. Jos se on tarpeen, jotta käyttöön, natriumsilikaatti on maa, ja sen jälkeen liuotettiin veteen. Natriumsilikaattia esiintyy luonnossa, mutta useammin se on valmistettu kemiallisin keinoin, kuten ei ole vaikeaa eikä kallista. Toiminnassa neste natrium lasi - viskoosi neste harmaa tai jopa väritön. "Tahmea" - niin tämä on yksi sen tärkeimmistä määritelmät - betonissa ja laasti on aine on sitova komponentti.

Valmistamiseksi, laastin tai betonin tulevaisuudessa samalla tavalla kuin kaliumia lasi. Tämä johtuu siitä, että kemiallinen kaava kahden lasin (Na2O (SiO 2) n ja K2O (SiO) n) vaihtelee vain yksi elementti.

Se on hyvä vedeneristys. Siksi biostabiilisuus: asiat kyllästetty neste lasi, ei pelkää mätänemään, hometta, sientä ja hyönteisiä. Rakennus seokset ne lujuutta, lämmönkestävä seokset ja tulla vähän riippuu ympäristön vaikutuksilta. Natrium nestemäinen lasi täydellisesti tarttuu lähes kaiken paperin metalliin ja kiveä. Se voidaan sekoittaa väriaineita, vesi-pohjainen ja palvelevat sisäisen ja ulkoisen maalaus. Se on hyvä levinneisyys. Materiaaleja nesteen sulkeutumisesta natrium lasi kestävät hyvin fyysinen stressi ja kestää syövyttäviä aineita.

Soveltaminen natrium- vesilasia

Nestemäisten lasin kotona, rakennus, muilla talouden aloilla ovat niin erilaisia. Yksi siirto tässä artikkelissa ei maksa, se vaatisi esitteen. Siksi pidämme yleisin rakentamisessa:

 1. 1. Tuotanto palonkestäviä ja haponkestävä massoja.
 2. 2. liimaus ja joukko rakennusmateriaaleja.
 3. 3. Varmistetaan perustan pohjaveden.
 4. 4. Sen lisäksi, että materiaalien tulee olla tulenkestävä.
 5. 5. silikaatti maalit.
 6. 6. järjestäminen uima-altaat, sekä seinät ja lattiat edellyttävät vedenpitäväksi.
 7. 7. vedenpitäväksi säiliöt, betoni säiliöt ja kuoppiin.
 8. 8. kyllästys puutuotteita antaa heille tiheämmin.
 9. 9. Jotta korjata aiemmin järjestetty suojaava vedenpitäväksi.
 10. 10. onteloiden ja halkeamia.

Sulan lasin ja turvatoimet työskennellä hänen kanssaan

Puhdas jauhettu kvartsi hiekkaa ja sooda sekoitetaan hyvin ja lähetetään sulatusjärjestelmä lasi. Lämpötilassa noin 1400 ° C: ssa saadaan vesilasia. Hänen vapauttamistaan ​​kaivoon. Jäähtyy nopeasti, lasi säröillä ja hajoamassa. Palat lähetetään autoklaaviin, jossa ne paineistetaan 8 atm. liukenee paria. Tuloksena aine - kolloidin, jolla on supistava ominaisuuksia. Tämä aine on mineraali, ja toisin kuin orgaaninen liima ei pilata ja ei pala. Parantaa sitoutumisominaisuuksia rakennuksen seoksia 10 l liuosta lisättiin 1 litraan vettä lasi.

Mitä varotoimenpiteitä, noudattamista koskaan loukkaantunut. Näin ollen, kun työskennellään tulee käyttää suojavaatetusta ja lasit. Oh ja jos vesilasi putosi iholla, on tarpeen pyyhkiä tippua kankaalla, pese vedellä ja saippualla saastuminen paikka. Jos sooda lasi silmään, niin se tulisi pestä juoksevan veden alla. Jos sait suussa, on välttämätöntä huuhtoa sitä useita kertoja, aiheuttaa oksentelua ei ole välttämätöntä.

Yleensä nestemäinen natrium lasi on ympäristön kannalta turvallinen.

Kaikki materiaalit sivustolla ovat omaisuutta www.MegaStroika.biz.

Kopioimalla linkki sivustoon on pakollinen!

neste lasi

vesilasia - Natriumsilikaattia (Na2O • mSiO2) Tai kaliumia (K2Tietoja • mSiO2), Jossa m - moduuli ikkuna, joka sijaitsee ikkunan 2,0-3,5 natrium ja kalium 3,5-4,5.

neste lasi - valmistettua vesiliuosta vesilasista, kotona tämä ratkaisu nimettiin silikaatti liimaa.

Neste lasi on Air mineraali sideaine aine ja käytetään laajalti teollisuusrakentamisen ja yksityiset.

vesilasia laatu arvioidaan tiheyden ja liuoksen viskositeetti modulo ikkunan (2,6-4,0), joka on sama moolimäärä piidioksidia yhtä grammaa moolia natriumin tai kaliumin oksidi. Yhä moduuli lisätä liima-ominaisuudet vesilasia ja happoja tuotteita.

Ei ole yhteensopiva orgaanisten yhdisteiden muita kuin urea, alkoholi, sokeri.

 • Happo tuotannon ja kuumuutta kestäviä sementtejä ja betonia.
 • Silikaatti maalit (vain kalium lasi) sideaineena. Älä käytä tiiliseinät, se johtaa tuhoon tiiliä.
 • Vesilasia käytetään tuotannossa haponkestävää sementti seos hienojakoisen haponkestävä täyteainetta (kvartsi, diabaasi ja Andesite jne ...) ja kovettumisen kiihdyttimen - natrium silikofluoridia Na2SiF6.
 • Antiseptinen.
 • Räjähdyspaineenkestävällä pinnoite (maali).
 • Kovetinta varten lomakkeiden täyttämisessä.
 • Savi, hyvä tarttuvuus useimpiin materiaaleihin.
 • Lisäaine portlandsementin betonituotteita ei sovellu vedenpitäväksi.

Vaikutuksen alaisena veden liuotus, neste lasi on tuhottu, jolloin huokoset, jotka rikkovat kireys (vedenkestävyys) ja betonin.

Verrataan natrium ja kalium vesilasin

 • liukoisuus veteen;
 • kuivaamalla ilmassa, ohuen kalvon pinnalla.
 • Natrium paljon halvempaa;
 • Kalium on parhaat ominaisuudet lasin moduuli natrium 2,0-3,5 ja 3,5-4,5 kalium.

Vesilasi kovettuu melko hitaasti ja vain ilman eristämisen ansiosta, ja kuivaus amorfista piidioksidia, jonka vaikutuksesta ilmakehän hiilidioksidin reaktion:

Liuos menettää vakautta ja tulee geeliä, tiivistys- ajan ja hankkii merkittävä vahvuus. Esimerkiksi, vesilasi osoittaa supistava ominaisuuksia.

Kuitenkin, tunkeutumissyvyyttä ilmakehän hiilidioksidi on suhteellisen pieni ja sen positiivinen vaikutus havaitaan vain pinnalla.

Muodostunut kalvo kuivauksen jälkeen, ilma ei kulje hiilen ja pysähtyy karkaisumenetelmä.

Se nopeuttaa kovettumista vesilasia katalyytin Lisäaine - Natrium silikofluoridia Na2SiF6. Jälkimmäinen reagoi veden kanssa lasi, jolloin silikageelillä muodostaa nopeasti - liima, mikä johtaa nopean kovettumisen järjestelmään.

Liukoinen lasi valmistetaan fuusioimalla seosta kvartsihiekkaa, vastaavasti sooda Na2CO3 (Tai natriumsulfaatti Na2SO4) Ja potaskaa K2CO3 in lasinsulatusuuneja ajan 1300-1400 ° C: ssa Saatu sulate jäähdytetään nopeasti. Näin se hajoaa läpikuultavaan keltainen-vihreä paloina, kutsutaan kiinteä silikaatti.

Valmistetaan liuos liuottamalla autoklaavin ja bezavtoklavnogo silikaatti kokkareita. Liukeneminen suoritetaan autoklaavissa kyllästetyn höyryn. Liuoksen tiheys 1,5-1,3g / cm 3, joka vastaa pitoisuuteen 70-50% liuosta. Kun liuotetaan veteen, natrium ja kalium silikaatit hydrolysoidaan, jolloin muodostuu kolloidista piihappoa Si (OH)4 ja vastaavat alkalihydroksidia. Näissä olosuhteissa (pH = 12-13) piihapon ratkaisu on suhteellisen vakaa.

Normi ​​vesilasi (GOST 13078-81)

Ulkonäkö: keltainen paksu neste tai harmaa ilman mekaanisia epäpuhtauksia ja sulkeumia, voi nähdä paljaalla silmällä.

Taattu säilyvyysaika vesilasiruudun - 1 vuosi alkaen valmistuksen. Takuuajan jälkeen varastoinnin ennen tuotteen on tarkastettava standardin mukaiset.

Kaikki materiaalit esitetty sivulla, ovat vain viitteellisiä ja tunnustelevia luonteeltaan voida pitää suorana käyttöohjeita. Jokainen tilanne on yksilöllinen ja vaatii oman laskelmat, jonka jälkeen sinun täytyy valita oikea tekniikka.

Älä ota hätiköityjä päätöksiä. Muista, että mikä toimi muissa, omassa ympäristössä ei välttämättä toimi.

Anto Tämän sivuston ja laatijat artikkeleita ei vastaa vahingoista ja seurauksista, joita saattaa ilmetä, kun käytät sivuston materiaalien.

Sivusto voi olla sisältöä kiellettyä katseluun alle 18-vuotiaita.

1

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 + 4 =