Dracan kukat

Dracaena: miten hoidetaan ja kopioidaan kotona. Kaikki dracaenan kotona hoidossa: vinkkejä valokuvilla

Joukossa runsaasti erilaisia ​​kasveja, joita käytetään kotona, toimistossa, asuntoja, ostoskeskus ja maisema sisustus, Dracaena - Se on sellainen, joka löytyy lähes missä tahansa.

Jos haluat tämän pensaan, noudata sitten neuvoja ja oppia lisää dracaena-hoidon kotona.

Dracaena: kotihoito - lisääntyminen

Aluksi huomata, että tämä monivuotinen kasvi, joka kasvaa riittävän hitaasti 10-15 cm vuodessa.

Kopiointi tapahtuu pistokkaiden etenemisen avulla.

On kaksi tapaa.

1. Kruunun jäljentäminen.

- valmista pistokkaita. Tämän, leikata haaroittunut osa juuri jälkeisen kasvin tai jos runko, leikataan pois yläosan etäisyydellä noin 10 cm alusta alkaen. Poista alemmat lehdet leikkausosasta. Kuivaa leikkaus, jätä se yhden tunnin ajan ilmassa.

- Ota astiaan ja kaada se vermikuliittiin - on erityinen mineraali, jota käytetään juurtuvat pistokkaat (sen voi ostaa puutarhamyymälöissä tai vaihda hiili). Vaihtoehtoisesti varsi voidaan laskea juuren liuokseen - valmisteeseen, joka kiihdyttää juurien muodostumista kasveissa.

1

- kostuta maaperä ja aseta siihen pistokkaita. Kaada taas lämmin vesi.

- Varmista valaistus, vältä suoraa valoa ja lämmin lämpötila.

Kolmen viikon jälkeen kasvin juurisysteemi kehittyy ja se voidaan siirtää maaperän substraattiin.

Voit kasvattaa varren välittömästi ja suoraan maahan, mutta maaperällä on oltava korkea turpeen sisältö. Parhaan mahdollisen vaikutuksen aikaansaamiseksi tee kasvihuone tai tarjoa tarvittava lämpötila (24-26 ° C), kosteuttaa ja kastelee.

Jos kohdun kasvi on nyt penechka, peitä se sitten purkilla ja laita se lämpimään ja kirkkaaseen paikkaan. Merkkejä uudesta kasvusta on nähtävissä muutamassa kuukaudessa. Poista kaikki sisäänpäin suunnatut munuaiset, niiden pitäisi olla enintään viisi. Tämä tehdään siten, että kehittymät versot eivät häiritse toisiaan. Muussa tapauksessa kruunu on kontrolloitavissa tiheydessä ja sen seurauksena - taudit ja tuholaiset samaan aikaan kuin versojen muodonmuutos.

2. Jos pään kruunu on kuollut ja yksi kanto jää ja kasvi todella haluaa tallentaa, käytetään seuraavaa kopiointimenetelmää. Tehdä tämän, ottaa varsi ja leikkaa levy arvet siitä paloja 5-20 cm. Jakaminen sijoitettu vaaka- tai pystysuunnassa vermikuliitti, hiekka tai maapohja ja tuottaa erikoinen vaikutus teplichku. Jos käytit pystysuoraa menetelmää, leikkaamisen siirtämistä maahan ei tarvita.

Oikea viljelyllä on tärkeä rooli kasvien tuottamisessa. Kaikki eivät tiedä, mitä ohjeita kodin dracaena-hoitoa varten on noudatettava. Seuraavat vinkit ohjaavat sinut läpi oikean kasvintuotannon.

Dracaena: kodinhoito - maaperä, valaistus, kukinnan edellytykset

maaperä: jos et halua ostaa erillistä maissiseosyhdistelmää Agave-perheelle, voit valmistaa sen itse. Tehdä tämän, ottaa 1 osa SOD maa (korjattuja ja -laitumet) ja 1 osa perliitti (valo kevyt mineraali, joka on korvaava hiekka) tai hiekkaa tai turvetta ja 1 osa kompostia tai lehtiä hometta. Hajotusaineena on myös mahdollista käyttää hiiltä tai rikkoutua tiiliä. Pöydän pohjassa on välttämättä laitettu laajennettu savi. Tästä johtuen maaperässä estetään erilaisia ​​pysyviä vettä, jotka voivat tuhota koko kasvin.

On vieläkin helpompaa ottaa kolme puutarha-aluetta, yksi osa turve ja karkea hiekka. Älä unohda tyhjennys noin 3 cm.

Niin kutsutulla. Uudelleenlastaus syväsäiliössä on toivottavaa korvata maaperän yläkerros. Oikein valittu maaperä on avain menestyksekkään kehityksen ja kasvun kannalta.

valo: tämä kasvi on melko suvaitsevainen valaistuksessa monissa olosuhteissa. Mutta vältä suoralta auringonvalolta, on parempi, jos valaistus on levinnyt. Samalla valaistuksen puute voi johtaa paljon hitaammin kasvien kasvuun. Tämä viittaa tapaukseen, jossa laitos on huoneen keskellä. Se ulottuu kasvuun ja menettää nopeasti houkuttelevan ulkonäön ja hienostuneisuuden. Tässä tapauksessa leikkaus auttaa häntä. On suositeltavaa käyttää sitä keväällä ja kesällä. Menettelynsä mukaisesti se muistuttaa "kruunun lisääntymistä". Älä unohda käsitellä viipaleiden reunoja erityisellä tavalla.

lämpötila: tulisi aina olla lämmin (20-23 ° C) riippumatta kaudesta. Alhaisessa lämpötilassa dracene ei kasva, ja voi jopa kuolla. Säilytyksen vähimmäislämpötila on 13 ° C. Älä unohda, että Drazena pelkää luonnoksia. Huolehdi siitä.

Kukinnan edellytykset. Oletko yllättynyt? On käynyt ilmi, että myös mehiläinen lehtimäinen kasvi kukkii. Vaikka on mahdotonta kutsua tätä kukinta vaikuttavaa. Kukinto on korva tai harja, johon on sijoitettu pieniä ja väritöntä kukkia. Kukintaan on tarpeen tarkkailla lämpötilajärjestelyä ja kastelua ja juottamista. Mutta älä nauti mitään toivoa, sillä dracaena kukat ovat tarpeeksi harvinaisia ​​ja useimmiten vain dracaena on tuoksuva.

Hajustetun dracaenin kukinta

Dracaena: kotihoito - alkuun kastelu ja kastelu

kosteus: Jos ympäröivä kosteus on korkea, kasvi kasvaa hyvin. Yritä ruiskuttaa kasvi mahdollisimman usein.

Maaperän kastelun tulee olla kohtalaista ja suoritettava kuivauksen aikana. Tämä on noin kaksi kertaa kuukaudessa talvella ja kerran viikossa - kesällä. On tärkeää, että emme salli ylimääräistä kosteutta tai maaperän kuivumista. Veden on oltava välttämättä lämmintä.

lannoitteet: tällaiset tarpeet ovat melko yksinkertaisia. Kesällä ja keväällä vesiliukoisia lannoitteita voidaan käyttää kahdesti kuukaudessa. Kun talvi tai syksy on ulkona, lannoitetta ei tarvita. Aktiivisen kasvien kasvun aikana suositetaan orgaanisia lannoitteita ja kesän puolivälistä - kivennäislannoitteita. Tärkeää: maaperän on pysyttävä kosteana lannoitteessa.

fluorivetyä: nämä kasvit ovat hyvin herkkiä sille, joten tämän kemikaalin vaikutus on minimoitava. Fluoridia löytyy vesijohtovedestä, joten on tärkeää käyttää puhdasta ja tislattua vettä.

Dracaena: kotihoito: miksi hän kuolee?

Useimmissa tapauksissa Drazenin omistajan ahdistuneisuus aiheuttaa dracaena-lehtien tilan. He alkavat tummua kärjistä, ja sitten koko lehti muuttuu ruskeaksi ja kuolee. Leikkaaminen kuolleet lehdet ei ratkaise ongelmaa. Tässä on tarpeen miettiä syitä, jotka johtivat tällaisiin tuloksiin.

Yksi yleisimmistä syistä tähän on:

- laitos on tulvinut. Tämä voi myös johtaa kasvien juurien hajoamiseen. Elvytyksen Dracaena poista se potin, leikattiin juuret rot, ripottele ne jauhe tai aktiivihiiltä ja transplant uusi substraatti;

- ei tarpeeksi vettä - lehtien lehdet näkyvät ja ne kuivuvat. Tässä tapauksessa säädä kastelu kohtuulliseksi. Leikkaa lehtien ruskeat kärjet.

- Matala kosteus yhdistettynä korkeaan lämpötilaan. Älä aseta potti dracaenille lämpöpattereiden lähellä. Jos tätä ei voida välttää, suolaa kasvi säännöllisesti.

Liiallista valaistusta osoittaa ulkonäkö valon lehdissä ja kuivissa pisteissä tai ne ovat hieman värjättyjä.

Jos talon lämpötila on liian alhainen, lehdet tulevat pehmeiksi, kiemurtelevat, putoavat ja rikkoutuvat.

Käytä aina hyvin valutettuja maaperä, jotta vältetään ongelmia tulevaisuudessa. Jos kasvien runko on terve, mutta lehdet kuivuvat tai putoavat, irrota ne. Putki on säännöllisesti suihkutettava ja varustettava tarvittavien olosuhteiden kanssa. Pian hän antaa uusia ituja. Tässä tapauksessa, kun otetaan huomioon se, että kasvien alemman lehtien lasku on dracaanin normaali prosessi.

Jos runko on ryppyinen, se tarkoittaa, että koko kasvi mätää.

Myös kasvin kuolinsyy voi olla mekaaninen vaurio. Mutta tässä tapauksessa on ulospääsy. Käytä yhtä jalostusmenetelmistä kasvien uudelleen katkaisemiseksi katkoviivalla tai juurella rikkoutuneesta potista. Hoito ja asianmukainen hoito ensim- mäisessä vaiheessa palauttaa tehtaasi.

Toinen syy kasvin kuolemaan voi olla aluksi sairas kasvi, jonka olet ostanut kaupassa. Älä osta kasvia, jossa on seuraavat oireet:

- läpikuultavat tai ruskeat nuoret lehdet;

- mätä juurivihjeitä;

- haju hometta ja rot.

Terve-kasvin ostaminen säästää tarpeettomalta varojen käytöstä ja kokee, että teet jotain väärin.

Mahdolliset taisteluongelmat: taudit ja tuholaiset

Dracena voi tuhota useita tuholaisia, minkä vuoksi on erittäin tärkeää tietää luonnollisista ratkaisuista näihin ongelmiin.

Hämähäkin Ticks - Nämä imevät hyönteisiä, jotka johtavat lehtien epätasaisuuteen. Voit päästä eroon niistä, voit ruiskuttaa kasvi hyönteismyrkkyjä kasveille.

kilpikirvat Kun ulkonäkö on tarpeen raaputtamiseksi ja lehdet käsitellään alkoholiliuoksella.

Powdery mullet - imevät hyönteiset, jotka ovat selvästi näkyvissä. Puuvillasta, joka on liotettu saippualiuokseen, poista ne lehdistä, ja lehdet itse hoidetaan alkoholilla.

kirva - kun nämä tuholaiset ovat vahingoittuneet, kasvien lehdet muuttuvat keltaiseksi, kiertyvät ja putoavat. Niiden torjumiseksi käytetään hyönteisten torjunta-aineita (aktiniini, fytotermi, decis, inta-vir).

ripsiäisistä - pienet hyönteiset, jotka vaikuttavat sekä kukkia että lehtiä. Paljaalla silmällä ne näyttävät mustilta pisteiltä. Voit päästä eroon heistä lyövästi poistamalla lehtiä ja käsittelemällä confidor.

Yleisimpiä kasveihin vaikuttavia sairauksia ovat:

1) Lehdet ovat keltaisia ​​ja valkoisia täpliä lähelle kärkiä. Tautia hoidetaan ylläpitämällä kohtalaista kosteutta, valaistusolosuhteita ja lämpötilaa.

2) Fluoridimyrkyllisyys - lehdet ovat tummanruskeita ja kuolleita alueita, joilla on keltaiset rajat. Hallinta: Vältä fluoridia sisältävien maaperän muutosten käyttöä.

3) Lehtikuoppaus - punertava täplä nuorilla lehdillä. Levitä iprodione, tiofanaatti, metyyli, mankoosi ja klorotaloniili.

4) Pehmeä roikkuus - pehmeä, ruskea ruska ja epämiellyttävä tuoksu juurtuneista pistokkaista. Puhdista vanhan maan juuret ja maata uudella maaperällä.

5) matalan lämpötilan ja korkean kosteuden voi kehittyä harmaahomeen (Botrytis) - täplät lehdet.

Suorittaminen säännölliset tarkastukset kasveja ja ajoissa ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä pitää laitteiston terve ja kaunis.

Dracaena ovat kauniita kuvioita (pinkki, keltainen, valkoinen ja punainen raita) ja voi elävöittää aluetta. Jos tiedät milloin elinsiirtoa, miten hoitaa niitä kotona, ja se noudattaa kaikkia edellä suositusten sitten terve kasvi yllättää ympäri.

© 2012-2018 "Naisten mielipide." Kun kopioit materiaalit - viittaus lähde on pakollista!

Päätoimittaja portaalin Ekaterina Danilova

Sähköposti: [email protected]

Ota yhteyttä: +7 (965) 405 64 18

Kotona Dracaena kukkii harvoin

Uusi foorumi

Kumiviikuna die! Auttakaa säästä

Galyutik, kuva ei ole kovin informatiivinen ja on vaikea arvioida kunnon kuva

Neiti Violet 01.17.2018, 01:29

Kumiviikuna die! Auttakaa säästä

Kumiviikuna, mutta pieniä lehtiä. Istutettu kesällä tavallisessa puutarha maaperään,

Galyutik 16/01/2018, 15:46

kukka talo

Copyright © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Säännöt dratsenu care kotona kuva ja video

Kasvi kostean tropiikin pidetään Dracaena. Called pensaita, se voi kasvaa paksu runko jopa 20 metriä korkea. Niistä monentyyppisiä kulttuurisesti laimennus poikkeusolojen käytettynä. Kuten kuvassa, jossa huolellinen vanhainkodissa Dracaena kiittää rakastajatar lehvistönsä.

Dracaena kukka, miten etsiä kotona

Kotimainen jalostukseen todennäköisemmin käyttää useita kaikkein vaatimaton trooppisia kasveja, joista sai noin 40 lajiketta:

 1. Tuoksutraakkipuu, kasvi kukkii suotuisissa olosuhteissa, jopa huoneen.
 2. Dracaena Gosdefa soikea on kirjava lähtee.
 3. Dracaena marginata, joka on lehdet ja punertava rajalla, ja pitkä paljas varsi.

Suuret alueet on korkea katto kasvatetut kasvit muistuttavat palmuja. Sopivin tähän tarkoitukseen Dracaena marginata, joka voi olla sisällä saavuttaa kolme metriä korkea.

Sander Dracaena koukeroinen. Se voidaan istuttaa yhdessä astiassa useita kopioita, ja luoda taiteellinen kutoa Varret.

Kuitenkin vain terveet kasvit ovat tyytyväisiä sen kauneutta. Jos se alkaa kuivumassa tai vääristää lehtiä, hyönteisiä ja kasveja asuttavat se ei saa riittävää hoitoa, on epätodennäköistä Tällaisessa tapauksessa miellyttää silmää. Ennen kuin ostat Dracaena, on syytä tutkia edellytyksiä pidätyksen. Vaatimaton dratsenu voidaan kutsua suhteen muita trooppisia kasveja. Joidenkin haittoja sisältöä hän laittaa ylös, mutta on olemassa tekijöitä, jotka on otettava huomioon.

Miten hoitoon dratsenu

Tavanomaisissa sisältöä tahansa sisäilman kukinnan ovat vaatimukset:

 • lämpötilaolosuhteet;
 • valaistus;
 • juottamiseksi tilassa;
 • luonnoksia;
 • erityisesti huolta Dracaena.

Helpoin tapa luoda sopivat lämpötilaolosuhteet ikivihreä kasveja. Kesällä lämpötilat 18-22 astetta suljetussa tilassa syntyy luonnostaan. Monet toimistorakennukset ovat ilmastoituja, yksinkertaisesti luoda haluttu lämpötila kesällä. Sivumennen kesällä Dracaena voidaan sijoittaa katkos Loggia tai parveke.

Talvella lämpötila 15 0 C on edullisin sisällöstä. Elinkelpoisuus Dracaena on lämpötila-alueella 5-27 astetta.

Miten hoitaa Dracaena potissa, jos se ei siedä suoraa auringonvaloa, mutta pitää hyvän valaistuksen. Etelä ikkuna - tabu sijoittamiseksi kasvi. Erityinen stand etäisyydellä puolentoista metrin päässä ikkunasta kuuman iltapäivän suojaa lehdet palamiselta. Kolot näkyvät tummina kohtina lehdellä pinnalla, pysyy aina kunnes levy istuu runko. Auttaa halutun valovirran käyttämällä keinovaloa. Dracaena kirjava lehdet tarvitsevat enemmän valoa.

Luodaan ilmapiiri kostea tropiikissa kukan ympärille on tärkein tehtävä on säilyttää koristeluun. vlagozaryadki tavoilla:

Mitä suurempi huoneen lämpötila, sitä enemmän hoitoa tarvitaan kasvi. Lisätä kosteutta huoneeseen, voit käyttää erilaisia ​​höyrystimille. Tämä voi olla vaipat lämmittämiseksi paristot, akvaarion, joka sijaitsee lähellä, lokero kiviä ja rahkasammalta, kun kosteus vähitellen haihtuu ilmaan.

Mutta on tehokkainta säännöllinen ruiskuttamalla kasveja puolusti pehmeää vettä. Ajoittain kasvi tulisi käydä suihkussa.

Kerran kuivattaa pintakerroksen maahan potin tarpeen kastella tehtaan vuolaasti lämpimänä vuodenaikana. Talvella anna maaperän kuivua viikon, koska sisältö vaarallisten talven juurikäävän kylmässä märässä maassa.

Kultainen sääntö kaikkien kotimaisten kasvit - on parempi kuiva kuin pour - for Dracaena totta.

Kasteluveden olisi läpi aktiivihiilisuodatin. Äärimmäisessä tapauksessa, vesi voidaan heittää hiili sedimentaation aikana. sillä Dracaena lannoite voidaan käyttää universaali, mutta sisältö jälkiä fluoria ei ole hyväksyttävää. Kesällä kasvi ruokaa joka viikko talvella - kerran kuukaudessa.

Luonnokset ovat haitallisia kasveja. Raitista ilmaa Dracaena tykkää. Siksi ilmanvaihto olisi tehtävä säännöllisesti, ei tavallinen.

Se tapahtuu hämärässä, kasvi laski myös. Ehkä runko altistuvat, runtelema pudonneet lehdet aikaisemmin. Näin tapahtuu, koska muutos lehtien on luonnollista, että Dracaena. Kasvin lyhentämiseksi ja aiheuttaa sen sektoreita, leikata kruunu varren pituus on 10 -15 cm. Sitten kasveja otettu pimeässä paikassa eikä kastellaan, kunnes se ei ole uusia lehtiä näkyviin. Tämä päivittää kukka haara.

Leikattu osa voidaan käyttää lisääntymiselle Dracaena. Avoimet profiilit ovat aina ripotellaan survotaan puuhiiltä tai käsitellyt puutarha piki.

Transplantation aikuisten kasvien hoitoon Dracaena kotona, pidetään suurena edellytys oikea sisältö. Tässä tapauksessa, seuraava ehto valinnasta oikean kapasiteetin. Kasveja on 40 cm potin halkaisija tarvitaan 15 cm.

Taimien istutetaan vuosittain keväällä. Maaperä on hankittu palmuja. Tarvitaan kuivatuskerros. Kastella kasvi elinsiirron jälkeen on tarpeen, voit käyttää stimuloivat kasvua juuret ruokinta.

Ehdot kukinta Dracaena kotona

Jollei kaikki edellytykset Dracaena kukintaa. Varsinkin tuoksuva tuoksutraakkipuu. Kukkia kehittää pitkään, yli vuosi axils lehtien, mutta sitten harjalla tuoksu täyttää huoneen. Vasta 12 vuoden kuluttua keltaisia ​​kukkia voi suoda rajatun Dracaena, jolloin huoneeseen hunajaa maun.

Kukinnan kotona - harvinainen ilmiö. Usein miettiä kaunis terve lehtineen.

Miten hoitaa dratsenu kotona, jos kärjet lehdet alkoivat ehtyä? Ongelmana on ensinnäkin. Lehdet ovat rumia, rikki kukka:

 1. kuiva ilma aiheuttaa usein kuivumista lehtien kärjet.
 2. Riittämätön kastelu provosoi näivettyminen lehtiä terät.
 3. Luonnos ja pitkä sisältöä ilman lämpötilassa, joka on pienempi kuin 15 astetta johtaa sama vaikutus.

Kuiva ilma kesällä kuumalla säällä provosoida ulkonäkö hämähäkki punkki. Lehdet näyttävät keltainen jälkiä pistoja, myöhemmin he sulautuvat keltaisuusindeksin. Takana kasvi näyttää harso, joka parvi mikroskooppisia hyönteisiä. Tallentaa kukka voi olla ensimmäinen pesu suihkun alla, myöhemmin - käsittely fitoverm kahdesti kahden viikon kuluttua.

Dratsenu rakastaa Jose asteikko, joka leviää nopeasti varret ja lehdet, jolloin kasvi kuolemaan. Jos yksittäiset tuholaisia, ne voidaan poistaa pesemällä, lisäämällä saippualiuoksella vodka. Jos tulehdus on vahva, kannattaa käyttää aktellik.

Miinaajakärpästen poistetaan pesemällä kasvi saippuavettä. Meidän on kuitenkin muistettava, että tuholaisten hyökkäys heikkeni kasveja. Siksi tuo hyönteinen, pieni, täytyy löytää syy, miksi ne on kasvatettu. Tuhoaa tuholaisia ​​kasvin tarpeen suorittaa käsittely kynnyksen ja vieressä kukka alueelle. Oppia sääntöjä kotihoitoon varten dratsenu mahdollista videosta.

Hoito dratsenu kotivideo

Jos sinulla on kysymys, voit kysyä se kommentteja tämän artikkelin alla!

Asiantuntijamme vastata kysymykseen lähitulevaisuudessa (1-2 päivää), rekisteröidy kommentoida ajoissa saada ilmoituksen siitä vastauksesta!

HEI antaa minulle dratsenu, 1 metriä korkea, mutta sen ihmiset kaadetaan puhdasta alkoholia (en tiedä miten saada) -RASTENIE hukkuisi, miten parantaa KEHOTE POZHALUYSTA.ZARANEE kiitollisuutta!

Se olisi välittömästi elinsiirron tehtaan uuteen maahan, pestään huolellisesti juuret. Poistaa välittömästi kaikki vaurioituneet juuret ja hoitaa loput kornevinom. Hyvällä onnella tehtaan toipuu.

Hyvää päivää. Dracaena toimistollamme seisoo noin 1 metrin korkuinen. Aloimme mustata lehdet - leikkaa huono. Kuin tukea kasvi- ja miten välttää tätä tulevaisuudessa?

Hyvää päivää! Sain ystäviä Dracaena, se on hyvin kireä, runko on ohut ja kalju. Laitos on vanha, istutetut 2 vuotta takaisin, mutta mikään ei ole muuttunut (

Mutta Press Photo:

Oman dratsenu kiireesti leikata. Voit siis tehdä kaunis vanhojen koneiden ja saada pistokkaita kasvamaan uusia kopioita. Leikkaa jokainen varsi ulottuu maan. On parasta tehdä se eri korkeuksilla. Leikkeet nukahtaa aktiivihiilen tai tuhkaa. Läpi ajan alapuolella viipaleet alkavat kasvaa silmuja, vähitellen muuttumassa pörröinen korkki. Katkaista yläosien juuren ja kasvin.

Tervetuloa, minun kukka syksyllä (fade) nuoret lehdet ja murentua äärimmäinen .fields 1 kerran 6 päivässä .chto voi olla syy ja kuinka säästää? kiitos

Tuholaisia ​​mahdollisuus nähdä? Tutkitaan lehdet, varsinkin alapuoli. Myös lakastuminen voi laukaista luonnoksen. Vaikeissa tapauksissa, syy on mätäneminen juuriston. Olisin veti kukka potin ja ovat etsineet hänen juuret, ne mätänevät. Muuten, tuholaiset voivat asettua ja siellä podedu kasvi sisällä.

1

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

53 + = 56