Kierteen halkaisija taulukko

Mitat putki kierre

Putki kierre on jaettu 2 tyyppiä:

- kartiomainen GOST 6211-81.

Mitat sylinterimäisen kierre:

- Vaihe: 0,907 (mm) 1,337 (mm) 1,814 (mm) 2,309 (mm);

- kierrosten määrä tuumaa kohti: 28 (mm) 19 (mm) 14 (mm) 11 (mm);

- harjanne halkaisija kierteen: alkaen 7,723 (mm) 163,830 (mm);

- putken leikkaaminen kierre säädetään GOST 6357-81 tai ISO R228.

- Putken halkaisija: 1/16 (tuumaa) 2 (tuumaa);

- Vaihe: 0,941 (mm) 1,411 (mm) 1,814 (mm) 2,209 (mm);

- korkeus kierrosta: 0,753 (mm) 1,129 (mm) 1,451 (mm) 1,767 (mm).

1

Whitworth kierre: kokotaulukko, merkintä, GOST

Whitworth lanka käytetään ensisijaisesti luoda putkiliitokset: se on sovellettu sekä itse putki, ja metallisen ja muoviliittimet asennusta varten putkiston eri tarkoituksiin. Perusparametrit ja ominaisuudet kierteitettyjen elementtien, yhdisteet, jotka vastaavat säätelee GOST saatu taulukko tuuman kierre koot, jotka on suunnattu ja avustajien.

Terveys tuotteita putki tuuman kierre

Vakioasiakirjan joka määrittelee vaatimukset sylinterin tuuman kierre koko on GOST 6111-52. Kuten mikä tahansa muu, tuuman lanka on tunnettu siitä, että kahta pääasiallista muuttujaa: nousu ja halkaisija. Jälkimmäisellä liittyy yleensä:

 • ulkohalkaisija, mitattuna huippupisteet kierteen harjat sijaitsevat vastakkaisilla puolilla putki;
 • sisähalkaisija kuin määrä kuvaavat välinen etäisyys alimman pisteen masennus välillä kierteen harjojen toiseen, myös vastakkaisille puolille putken.

Parametrit tuuman kierre

Tietäen sisä- ja ulkohalkaisijat tuuman kierre, voidaan helposti laskea korkeutta sen profiilin. Laskea tämä määrä on riittävä määrittämään ero näiden halkaisijat.

Toinen tärkeä parametri - vaihe - luonnehtii etäisyys, jolla toisistaan ​​on järjestetty kahden vierekkäisen harjanteen tai kaksi vierekkäistä kouruja. Koko tuote, joka on valmistettu putki kierre, sen piki ei ole muuttunut ja on sama arvo. Jos tämä tärkeä vaatimus ei täyty, se yksinkertaisesti rikki, se ei voi poimia toinen elementti luotu yhteys.

Perehtyy vierailijoiden suhteen tuuman kierre lataamalla asiakirjan pdf-muodossa alla olevan linkin kautta.

Koot tuumaa ja metriset kierteet

Tarkistaa kuten metrinen kierteet vastaavat erityyppisten tuumaa langat, käyttämällä tietoja taulukossa.

Variantit metrinen koot ja eri lajikkeiden tuuman kierre on alueella noin Ø8-64mm

Mukaan ulkoisen ja ominaisuudet metriset ja tuuman kierteet eivät ole niin paljon eroja, joista merkittävimmät johtuu:

 • kierteen harja profiilin muoto;
 • menettely laskemiseksi halkaisija ja piki.

Erot gängprofil

Vertaamalla muodot kierteen harjojen voidaan nähdä, että tuuman kierre tällaiset elementit ovat vakavampia kuin metriikka. Jos puhumme tarkkaa kokoa, kulma yläreunassa harjun tuuman kierre on 55 °.

Parametrit Metric ja tuuman kierteet on ominaista eri yksiköissä. Siten ensimmäinen jakohalkaisijasta ja mitataan millimetreinä, ja jälkimmäinen, vastaavasti tuumaa. On kuitenkin pidettävä mielessä, että suhteessa lanka käytetty ei tuumaa standardin (2,54 cm) ja erityinen putki tuumaa on yhtä suuri 3324 cm. Täten, esimerkiksi, jos halkaisija ¾ tuumaa, sitten perustuu millimetriä, se vastaa arvoa 25.

Oppia perusparametrit tuuman veistämällä minkä kokoisia tahansa, joka on kiinnitetty vieraita, katsokaa erityisen taulukon. Taulukoissa, jotka sisältävät tuuman säiettä mitat on esitetty kokonaisluku ja murto-arvoja. Olisi pidettävä mielessä, että tällaisen taulukoiden esitetty määrä leikata uria (kierre), joka sisältyy yhden tuuman pituuden mukaan.

Piirustus. Tärkeimmät profiili parametrit mukaan GOST

Taulukko 1. Basic koot kierreprofiili

Taulukko 2. Tärkeimmät parametrit putken kierteet

Tarkistaa, onko vaiheessa on jo tehty langan kokoa, jossa määrätään GOST, parametri voidaan mitata. Tällaisiin mittauksiin tehty metriset ja tuuman kierteet yksi algoritmi käyttää standardi työkalut - kampa mittari, mekaaninen mittari ja muut.

Helpoin tapa mitata vaihe-tuuman putki kierre seuraavalla tavalla:

 • Yksinkertaisin -mallia käytetä kytkimen tai varusteista, sisäkierre parametrit, jotka vastaavat läheisesti vaatimuksia, joka johtaa GOST.
 • Pultti ketjuttaminen parametrit, jotka on mitattava, on ruuvattu liitäntään tai liittimeen.
 • Tässä tapauksessa pultti, joka on muodostettu liittimeen tai sopiva tiukka asennus, halkaisija ja kierteen nousu, joka on päällystetty sen pinnalle, vastaavat juuri käytetty malli.

Vaihe tuuman kierre - on säikeiden määrä tuumaa kohti

Jos pultti on ruuvattu malli tai kierretty, vaan se luo löysä kytkentä, on tarpeen suorittaa tällaisia ​​mittauksia käyttäen eri kytkimen tai asennusta. Tekemällä analogisesti mitatun ja sisäinen putki kierre, vain templaattina tällaisissa tapauksissa tuote on levitetty ulkokierteellä.

Määrittää tarvittava koko voi olla käyttäen rezbomerom, joka on levy, jossa on lovia, muoto ja muut ominaisuudet, jotka täsmälleen vastaavat langan tietyllä kentällä. Tällainen levy, joka toimii templaattina, yksinkertaisesti soveltaa testattu kierteet sen sahalaitainen osa. Se seikka, että lanka on skannattu elementti vastaa tarvittavat parametrit, osoittaisi sopii tiiviisti sisennetty profiilin levyn.

Käyttäen lanka mittari tuuman kierre

Jotta voidaan mitata koko ulkohalkaisija tuuman tai metrinen kierre, on mahdollista käyttää tavallista mitta tai mikrometriä.

Veistämällä sylinterimäisen putken, joka kuuluu tyypin tuuman (sekä sisäinen että ulkoinen), voidaan leikata käsin tai mekaanisesti menetelmällä.

ketjuttaminen manuaalisesti

Salakuuntelu käyttämällä manuaalisia työkaluja, jota käytetään hana (sisäinen) tai kuolla (ulkona), suoritetaan useissa vaiheissa.

 1. Käsitelty putki kiinnitetään ruuvipenkkiin, ja käytetty työkalu on kiinnitetty palautuva (tap) tai plashkoderzhatele (die).
 2. Levy sopii yli putken pään, kun hana on työnnetty sisäosaan jälkimmäisen.
 3. Kuten käytetty instrumentti on ruuvattu tai ruuvattu putken sen lopussa kääntämällä nuppia tai plashkoderzhatelya.
 4. Jotta tulos entistä selkeä ja täsmällinen, on mahdollista toistaa leikkausmenettely useita kertoja.

Threading sorvi

Mekaaninen putki kierre leikata seuraavalla algoritmilla:

 1. Käsitelty putki on kiinnitetty istukkaan koneen, alustalle, joka on kiinteä leikkuri ketjuttaminen.
 2. Lopussa putken, käytetään leikkuria, viiste, jolloin asetus suoritetaan liikkuvaan kelkkaan nopeus.
 3. Jälkeen yhteen leikkuri pintaan putken koneeseen kuuluu kierteillä kentällä.

On syytä pitää mielessä, että kierre tuumaa leikata mekaanisella menetelmällä käyttäen sorvin vain putkirakenteet paksuus ja jäykkyys, joka sallii tehdä se. Suoritetaan tuuman kierre putki mekaanisesti tuottaa korkealaatuisia tuloksia, mutta tällaisten tekniikka vaatii Turner asianmukainen pätevyys ja tiettyjä taitoja.

Tarkkuusluokat ja merkintöjä koskevat säännöt

Lanka johtuu tuuman tyyppiä, kuten on osoitettu GOST, voi vastata yhteen kolmesta luokasta tarkkuutta - 1, 2 ja 3 lähellä numerolla osoittaa tarkkuus luokka, laittaa kirjain "A" (ulkoa) ja "B" (sisällä). Täydestä kierteestä nimitystä tarkkuusluokkiin riippuen ja näyttää 1A, 2A ja 3A (ulkona) ja 1B, 2B ja 3B (kotimaa). On syytä pitää mielessä, että luokan 1 vastaavat karkein lanka, ja 3. - tarkin, siinä määrin, joka on erittäin tiukat vaatimukset.

Rajoittaa koko poikkeamien mukaan GOST

Ymmärtää, miten parametrit vastaa tiettyä kierre-elementti, ymmärtää riittävän nimeämistä lanka, joka levitetään sen päälle. Nimitys kyseessä jota monet ulkomaiset valmistajat, jotka toimivat Yhdysvaltojen vaatimukset liittyvät elementit kierreliitäntöihin.

Esimerkki symboli tuuman kierre

Tällaisessa merkintä sisältää seuraavat tiedot kierteen:

 • nimellinen koko (ulkohalkaisija) - ensimmäisen numeron;
 • kierrosten lukumäärä tuumaa kohti pituus putoamisen;
 • ryhmä;
 • tarkkuusluokka.

Nimeäminen tuuman kierre voi myös olla läsnä LH kirjaimet osoittavat, että kierrokset eivät ole oikea ja vasen suunta.

 • Metrijärjestelmän: koko kaavio ja parametrien mukaan GOST
 • Lajitelma kynnykset - taulukko mitat, merkintä mukaan GOST
 • Mm reikää metrijärjestelmän: pöydän koko mukaan GOST
 • Halkaisijat ruostumattomasta teräksestä putkia - Standard ja taulukko koot
 • Luokat lujuus pultit: merkinnät, luokittelu, GOST 7798-70
 • Yhteinen laatu hiiliterästä: merkki, merkintä, GOST

Lisää kommentti peruuttaa vastaus

Askel askeleelta video tutorials käytännön Q &

Kysy asiantuntijalta kirjallisuus

Kirjat metalworking dokumentaatio

Passit työstökoneet GOST

Luettelo suosittuja vieras

seinämän paksuus: mm

seinämän paksuus: mm

Levyn paksuus: mm

Kokonaispinta-ala: m 2

Kokonaispinta-ala: m 2

seinämän paksuus: mm

seinämän paksuus: mm

seinämän paksuus: mm

Käyttö materiaalia käytetään täyden aktiivinen linkki lähde.

Metrijärjestelmän: koko kaavio ja parametrien mukaan GOST

Metrinen kierre - on kierre uiko- tai sisäpinnoista tuotteita. Muoto ulokkeita ja syvennyksiä, jotka muodostavat sen, on tasakylkinen kolmio. Metrinen kierre, joka kutsui koska kaikki sen geometriset parametrit mitataan millimetreinä. Se voidaan levittää pinnalle, kuten sylinterimäinen tai kartiomainen muoto ja niitä voidaan käyttää valmistukseen kiinnittimet eri sovelluksia varten. Lisäksi, riippuen suunnasta nosto kierrosten metrinen tyypin lanka on oikealle tai vasemmalle. Lisäksi metrinen, kuten on tunnettua, on olemassa muita tyyppejä kierre -. Tuumaa, liottaminen jne. Toinen luokka modulaaristen lanka, jota käytetään elementtien valmistamiseksi kierukkapyörät.

Tarkkuus suorituskyvyn metrinen kierre riippuu luotettavuus pistoliitännän

Perusparametrit ja laajuus

Yleisin on metrinen kierre, levitetään ulkoisen ja sisäisen pintojen lieriön muotoinen. Se on useimmiten käytetty valmistuksessa kiinnikkeiden eri tyyppiä:

Tiedot kartiomainen pinta, jolle tyyppinen metrinen kierre soveltaa tarvitaan niissä tapauksissa, joissa on tarpeen antaa yhdistettä, jolla on luotu korkea tiiviys. Profiili metrinen kierre kerrostettu kartiomainen pinta sallii muodostumisen tiiviiden liitosten jopa ilman ylimääräisiä tiivistyselementit. Siksi sitä on käytetty menestyksellisesti putkistojen asentaminen, jotka kuljettavat eri ympäristöissä, ja myös valmistuksessa tulppia sisältävissä nestemäisten ja kaasumaisten aineiden. Olisi pidettävä mielessä, että tyyppi metrinen kierre profiili on sama sylinterimäinen ja kartiomaisia ​​pintoja.

Parametrit kartiomainen metrinen kierre

Kierretyypeillä liittyvien metrinen tyyppi, eristettiin useita parametreja, joita ovat:

 • mitat (halkaisija ja kierteen nousu);
 • suuntaan nosto kelojen (vasen tai oikea kierre);
 • sijainti artikkeli (sisäinen tai ulkoinen kierre).

On muita vaihtoehtoja, riippuen siitä, mitä metriset kierteet on jaettu eri tyyppejä.

Sisäinen metrinen kierre

Ulompi metrinen kierre

Tarkastellaan geometriset parametrit, jotka luonnehtivat peruselementit metrinen kierre tyyppi.

 • Nimellinen langan halkaisija kirjaimilla D ja d. Näin kirjaimella D ymmärtää nimellinen halkaisija ulkokierre ja alapuolella kirjain d - samanlainen sisäinen parametri.
 • Keskimääräinen langan halkaisija, riippuen sen ulkoinen tai sisäinen sijainti kirjaimilla D2 ja d2.
 • Sisempi langan halkaisija, riippuen sen ulkoinen tai sisäinen järjestely on nimitykset D1 ja d1.
 • Sisähalkaisija pultin käytetään laskettaessa syntyvät jännitykset rakenteen tällaisen kiinnittimen.
 • Kierteen nousu luonnehtii vierekkäisten huippujen tai kaukalot kierteillä kierrosta. Että kierre-elementti on sama halkaisija erottaa perus- vaiheessa, sekä kierteen nousun kanssa vähentää geometriset parametrit. Viitata tähän tärkeään suorituskykyä käyttämällä kirjain P.
 • Proceedings of lanka on etäisyys huippujen tai kouruja vierekkäisten kierrosten muodostettu yksi ruuvi pinnalle. Proceedings of lanka, joka on luonut yksi kierteinen pinta (single-pass), on yhtä suuri kuin sen vaihe. Lisäksi, arvo, joka vastaa aikana lanka, luonnehtii määrä lineaarisen siirtymän kierteitetyn osan sitoutunut ne yhden kierroksen.
 • Tämä parametri, koska korkeus kolmio, joka muodostaa profiilin kierteitettyjen elementtien, merkitään kirjaimella H.

Geometrisiä parametreja, perusprofiilin metrinen kierre

Arvot metrinen kierre halkaisija (mm)

Täydellinen taulukko metrijärjestelmän mukaisesti GOST 24705-2004

Standardissa kuvataan vaatimukset parametrit kierteen nousu ja sen halkaisija. GOST 8724, nykyinen versio, joka tuli voimaan vuonna 2004, se on analoginen kansainvälisen standardin ISO 261-98. Viimeinen vaatimus koskee metrinen kierre, joiden halkaisija on 1-300 mm. Verrattuna asiakirjan, GOST 8724 voimassa monenlaisia ​​läpimitta (mm 0,25-600). Tällä hetkellä todellinen painos 8724 GOST 2002, joka tuli voimaan vuonna 2004 eikä 8724 osavaltio 81. On muistettava, että GOST 8724 säätelee yksilön parametrit metrinen kierre, johon määrätään vaatimukset ja muut lanka standardeja. Helppokäyttöisyys GOST 8724 2002 (samoin kuin muut vastaavat asiakirjat) on, että kaikki tiedot se sisältyy taulukoissa, jotka sisältävät metriset kierteet, joiden halkaisija on välillä edellä kuvatulla tavalla. Tämän standardin vaatimukset on täytettävä sekä vasen- ja oikea kierre vertailuluku tyyppiä.

GOST 24705 2004

Tämä standardi määrittelee, mikä on tärkein metrinen kierrekoot. GOST 24705 2004 koskee kaikkia kierteet, jotka säätelevät GOST 8724 vaatimukset vuosina 2002 ja 9150 GOST 2002.

Se on ohjeellinen asiakirja, jossa määrätään vaatimukset profiilin metrinen kierre. GOST 9150, erityisesti sisältää tietoja siitä, miten geometristen parametrien on oltava perus harjamuoto erikokoisia. Vaatimukset GOST 9150, on kehitetty vuonna 2002, kun kaksi edellistä standardeja, jotka koskevat metrinen kierre kierrosta, jotka nousevat vasemmalle (oikea tyyppi) ja ne heliksin joka nousee vasemmalle (vasen tyyppi). Tämän ohjeellisen asiakirjan tarkasti vaatimuksiin, jotka johtavat GOST 16093 (sekä GOST 24705 ja 8724).

Tämä standardi määrittelee vaatimukset toleranssit metriset kierteet. Lisäksi GOST 16093 määrää kuinka nimitys lanka on metriikka tyyppi. GOST 16093 muutetun, joka tuli voimaan vuonna 2005, sisältää määräyksiä kansainvälisten standardien ISO 965-1 ja ISO 965-3. Vaatimusten mukaisesti normatiivinen asiakirjan GOST 16093, jollei sekä vasen- ja oikea kierre.

Standartiziruemym eritellyt muuttujat taulukoissa metrinen kierre tyyppi on oltava mitat kierteen piirustuksen tulevan tuotteen. Valitse työkalu, jolla sen kierre jatkuu, sen pitäisi olla säädetty dataparametrit.

Osoittamaan toleranssi erillinen metrinen kierre halkaisija käytetään yhdistelmä numeroita, joka ilmaisee luokan tarkkuus lanka, kirjaimet ja määritellään perus- toleranssi. Toleranssi lanka on myös merkitsevät kaksi aakkosnumeerista elementtiä: ensinnäkin - toleranssi d2 (keskimääräinen halkaisija), toinen - toleranssi vyöhyke d (ulkohalkaisija). Siinä tapauksessa, jos toleranssit ulomman ja keskellä halkaisijat ovat samat, ne eivät ole toistettu nimitys.

Nimitys metrinen kierre

Sääntöjä ensimmäisen lanka on kiinnitetty nimitys, jota seuraa nimitys kenttä toleranssi. On syytä pitää mielessä, että kierteen nousu merkinnästä ei ole ilmoitettu. Opi tämä asetus voi olla erityisiä pöytiä.

Nimitys osoittaa myös lanka ryhmä, johon pituutta ruuvaamalla se liittyy. On kolme tällaisten ryhmien:

 • N - normaali, jota ei ole määritelty nimitys;
 • S - lyhyt;
 • L - pitkä.

Kirjaimet S ja L, tarvittaessa, on sijoitettu taakse toleranssikentän ja erotetaan sen pitkä vaakasuora viiva.

Esimerkki nimitys kierteen eri 24 mm (GOST 8724)

Muista osoittaa niin tärkeä parametri, koska istuttamalla kierreliitoksella. Tämä osa on muodostettu seuraavasti: osoittaja on kiinnitetty nimitys sisäkierre, viitaten alan toleranssista, ja nimittäjä - merkintä toleranssi ulkokierteen tyyppi.

Esimerkki nimitykset piirustuksissa laskeutumista ruuviliitos

Toleranssit metrinen ruuvi jäsen voi olla yksi kolmesta:

 • tarkka (jossa toleranssi kentät suoritetaan lanka, jonka tarkkuus korkeat vaatimukset);
 • Keskimääräinen (ryhmä toleranssi kentät yleiskäyttöön kierre);
 • karkea (jossa toleranssi kentät toimivat kierteitys kuumavalssattuja tankoja, ja syvä pohjareikiä).

Yksityiskohdat ruuvausvaiheessa kierreliitoksella jos toleranssit

Poikkeamat lanka valitaan erityinen parillisen, mikä on tarpeen noudattaa seuraavia ohjeita:

 • sijassa toleranssit lihavoitu;
 • Toinen - toleranssit, jotka arvot on merkitty taulukkoon kevyempi fontti;
 • Kolmannen - toleranssi arvot suluissa;
 • neljäs (kiinnittimet kaupallisiin tarkoituksiin) - toleranssit, joiden arvot sisältyvät hakasuluissa.

Joissakin tapauksissa, sallittujen muodostettu poissa taulukoissa yhdistelmiä d2 ja d. Toleranssit ja toleranssit lanka, joka päällyste levitetään sen jälkeen kirjataan kokoon nähden kierteitetyn artikkeli ei ole vielä käsitelty sellainen päällyste.

 • Whitworth kierre: kokotaulukko, merkintä, GOST
 • Mm reikää metrijärjestelmän: pöydän koko mukaan GOST
 • Halkaisijat ruostumattomasta teräksestä putkia - Standard ja taulukko koot
 • Lajitelma kynnykset - taulukko mitat, merkintä mukaan GOST
 • Spacer ankkuri: tyypit, vaihtoehtoja, asennus, GOST
 • Brass: parametrien, valmistus, GOST

Lisää kommentti peruuttaa vastaus

Askel askeleelta video tutorials käytännön Q &

Kysy asiantuntijalta kirjallisuus

Kirjat metalworking dokumentaatio

Passit työstökoneet GOST

Luettelo suosittuja vieras

seinämän paksuus: mm

seinämän paksuus: mm

Levyn paksuus: mm

Kokonaispinta-ala: m 2

Kokonaispinta-ala: m 2

seinämän paksuus: mm

seinämän paksuus: mm

seinämän paksuus: mm

Käyttö materiaalia käytetään täyden aktiivinen linkki lähde.

1

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 1 = 3